Aidn
Kontakt oss
Prøv demoen

Effektiv ruteplanlegging

– enklere for deg, bedre for pasienten.

Tidkrevende manuelle ruter, mangel på sanntidsoppdateringer og lite oversikt. Høres det kjent ut? I dette webinaret viser vi hvordan Aidn gjør ruteplanlegging enklere, mer effektivt og sømløst integrert i hverdagen din.

Hvis du gikk glipp av det, ønsker å se det igjen eller dele med noen, kan du se opptaket under.

Webinar 3. april 2025

Her finner du en oversikt over spørsmål og svar som dukket opp i webinaret.

Hva er grunnlaget for tallene for besparelser som dere presenterte i webinaret?

Tallene er basert på data fra tre samarbeidskommuner. Disse kommunene har mellom 7 000 og 17 000 innbyggere, og mellom 300 og 800 ansatte.

Støtter løsningen deres planlegging av oppdrag som krever at flere pleiere jobber sammen?

Ja, det gjør vi! Vi sørger for at slike oppdrag planlegges og synkroniseres i tid, slik at pleierne kommer samtidig og kan gjøre oppgaven sammen.

Bruker dere en ekstern løsning for ruteplanlegging, eller har dere utviklet den selv?

Vi har utviklet ruteplanleggeren selv. Det gir oss full kontroll og fleksibilitet til å videreutvikle funksjonene i takt med behovene til kommunene vi samarbeider med.

Dere nevnte at besøk ofte planlegges med to minutter mer enn det som faktisk brukes, og at denne tiden kan omdisponeres. Vet vi om denne tiden er nødvendig – for eksempel til å avslutte besøket, dokumentere eller hente seg inn – eller er det tid som kan frigjøres?

Vi har innstillinger hvor man kan legge inn ekstra tid mellom besøk som er tiltenkt f.eks parkering, dokumentasjon osv :)

Hvordan fungerer det hvis en ansatt jobber deltid eller trenger tilrettelegging i arbeidshverdagen?

I vaktlisten kan du enkelt legge inn hvor lange vakter hver ansatt skal ha. Dersom det er ansatte som ikke skal besøke enkelte pasienter kan dette også legges til. Det er kun brukeradministratorer som har mulighet til å legge til og se slike restriksjoner.

Kan man legge inn personlige avtaler i løpet av dagen, uten at andre ansatte ser det?

Ja, man kan legge inn personlige oppgaver som bare er synlige for lederen – for eksempel en privat avtale eller møte. Det gir fleksibilitet uten at det går på bekostning av personvernet.

Hvilke nettlesere støtter dere?

Vi anbefaler Chrome for best ytelse, men løsningen fungerer fint i de fleste nettlesere.

Blir oppgaver laget ut fra pleieplanen, eller må det gjøres et annet sted?

Oppgaver kan knyttes direkte til tiltak i pasientens plan, men det er også mulig å opprette dem uavhengig av planen. Det gir både struktur og fleksibilitet i hverdagen.

Hva skjer hvis et besøk tar lenger tid enn planlagt – for eksempel på grunn av en uforutsett hendelse?

Vi gjør ingen automatiske endringer i publiserte vaktlister. Men både ansvarsvakt og kolleger har mulighet til å flytte eller overta oppgaver ved behov – slik at pasienten får hjelpen de trenger, og den ansatte får avlastning.